Узана Поляна Фест 2014 и Енергийна агенция – Пловдив представят новото зелено предизвикателство за организациите, участващи във фестивала и всички посетители на събитието – играта „Моби – зелен отпечатък“ - от 19 юни до 19 юли, играчите трябва да записват в онлайн дневника на Моби как се придвижват - с автомобил, автобус, велосипед или пеш. За целта е нужно всеки играч да има създаден свой профил (акаунт) в индтрумента „Моби”. Енергийна агенция – Пловдив се ангажира да регистрира всеки заявил желание да участва, а целта на играта е една: колкото се може по-малко въглеродни емисии от транспорт. В края на играта по време на фестивала спестилите най-много СО2 ще бъдат отличени с приз „Зелен отпечатък“.

А кой е Моби? Моби () е симпатичен и зелен и от всичко най-много обича да пътува – с велосипед, пеш или с друг зелен другар. Той е вашият треньор по разумно придвижване - ще дава съвети и идеи как да спестите гориво, да изгорите калории и намалите своя въглероден отпечатък.

Пътувай икономично, екологично! Помогни ни да изчислим въглеродния отпечатък на фестивала! Запиши се за участие до 18 юни 2014 на имейл като изпратиш:

1) Ако си индивидуален участник – трите си имена и електронна поща;

2) Ако сте отбор – име на отбора, имена на капитана и участниците, електронните си пощи.